FELHÍVÁS

Kedves Ismerőseink, kedves szociálisan érzékeny magánszemélyek, vállalkozások!

Mecénást, támogatót keresünk színjátszó csoportunk számára, amely hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő embertársainknak segít utat találni a színjátszás eszközével.

Kik vagyunk?

Egyesületünk közhasznú szervezetként végzi tevékenységét.

Szakemberek vezetésével rendszeres próbákat tartunk, nyár elején színjátszó tábort rendezünk, majd a színpadra állított történetet előbb egy nyílt főpróbán, majd júniusban a Vasvári Színjátszó Fesztiválon bemutatjuk.

2016-ban indult programunk kiinduló bázisát Menich András atya újpesti közössége adja, ahol segítségével már színjátszó csoportot indítottunk. A csoport neve „Fal színpad”, ahol együtt megyünk el a végsőkig, és törjük át a falakat.

Mi a célunk?

Magyarországon úttörőként, egyedülálló módon használjuk színjátékot az integráció és reintegráció eszközeként.

Tapasztalataink szerint a színjátszás élménye segít annak, akit hátrányos helyzete miatt ritkán érezheti magát a társadalom teljes jogú részének. A próbák adta keretek és az előadásokon tapasztalt elfogadás a tartás, önbecsülés és a közösség élményét adja.

A fellépések segítik a társadalom szemléletformálását is, hiszen a színdarabokon keresztül az a különleges helyzet alakul ki, hogy a néző azoktól kap élményt, akik egyébként segítségre szorulnak; így formálódhat az egyébként mellőzöttebb csoportok tagjairól kialakult kép.

Célunk az is, hogy a művészetet az integráció és reintegráció eszközeként ismerje meg és ismerje el a szociális és művészeti szakma egyaránt.

Mire van szükségünk?

  • helyszínre, ahol próbálhatunk
  • pénzadományra

Programunk sikerének kulcsa, hogy a rászorulók lakhelyéhez közel tudjunk állandó helyszínt biztosítani próbáknak, programoknak, hiszen az utazás és a távolság nehezen legyőzhető akadály.

Ezért a 4. és 13. kerület peremén szeretnénk egy próbateremnek való helyet találni – üzlethelyiség, raktár, bármi szóba jöhet.

A terem fenntartásához és a program sikeres folytatásához pedig forrásra van szükségünk. Ha szándékában áll segíteni munkánkat, részletes tájékoztatást adunk az adomány transzparens felhasználásáról.

Hogy vehetik fel a kapcsolatot velünk?

Minden nemű segítséget előre köszönünk. További információkért vagy felajánlás módjaival és részleteivel kapcsolatban keresse a szervezet vezetőjét, Pilipowski Tamást:
pmuhelyegyesulet@gmail.com
+36-70/942-42-41

 

2017.04.01.