Szeretetnyelv – hogy mi?

Muszka Andreával, a Kirepülés a fészekből párkapcsolati kommunikációs tréning másik oktatójával arról beszélgettünk, mi motivál egy trénert arra, hogy másokat segítsen a kommunikációban, mekkora szerepe van a jó beszédnek a párkapcsolatban és mi az a szeretetnyelv.
Amikor te tréner lettél, mi volt az első számú motivációd? Miért gondoltad, hogy az embereknek segítségre van szükségük kommunikáció fronton?

Az elmúlt évek során sokan fordultak hozzám párkapcsolati, munkahelyi kommunikációs problémákkal. A megszerzett tudás mellett fontos volt számomra, hogy saját tapasztalataimat összevetve a tanultakkal másoknak is segítsek abban, hogy gördülékenyebb, tisztább kommunikációt folytassanak a körülöttük élőkkel vagy akár munkatársaikkal, barátaikkal a mindennapokban.

Ez a tréning elsősorban a párkapcsolati kommunikációról szól – szerinted mekkora szerepe van a kommunikációs hibáknak a párkapcsolatok elromlásában?

Nagyon nagy szerepe van a rossz vagy hiányos kommunikációnak a párkapcsolatok  hanyatlásában, illetve felbomlásában. Vannak olyan (rosszul) kimondott dolgok, amiket már nem lehet jóvátenni.  A szavaknak hatalmas ereje van arra, hogy a másikat építsem vagy romboljam.

Te mit szeretnél elérni, mit érezzenek a résztvevők a tréning végére?

Önmagukat felismerve, illetve jobban megismerve merjenek és tudjanak  tisztábban és hatékonyabban kommunikálni a mindennapokban.

Kitértek majd a szeretetnyelvre – ez miről szól pontosan?

Ha eredményesen akarjuk közölni szeretetünket, meg kell tanulnunk azt a szeretet-nyelvet, amit a társunk legjobban megért. Öt alapvető szeretet- nyelvről fogok tanítani, amelyek ismerete elengedhetetlen egy tartós és szeretetteljes párkapcsolatban.